Veebiteenustest lähemalt

Entu - Keskuse peamine repositoorium, kuhu saab arhiveerimiseks paigutada igas mahus ja vanuses keeleressursse. Õiguste omamine Entus tähendab võimalust näha Entu mitteavalikku osa, sealhulgas redigeerida oma Panustajaga üles laetud ressursse või hoiustada ressursse otse Entusse. Entusse pääseb ligi nii TAATi, Google’i kui ka ID-kaardi ja mobiil-ID kaudu.

Panustaja (e. Uploader) - kasutaja arvutisse paigaldatav abiprogramm ressursside üleslaadimiseks Entusse. Hõlbustab laadimist siis, kui tegu on paljude failidega ja erinevate kataloogidega.

Meta-Share - Avalik ressursiregister, kust on kerge vajalikku ressurssi leida. Keeleressursside keskuse Meta-Share'is on hea saada ülevaade Eestis registreeritud keeleressurssidest, kogu siia lisatud info edastatakse ka võrgustiku kesksõlmedele - näiteks ELDA Meta-Share'i sõlm - kust võib leida oluliselt rohkem ressursse kogu Euroopast. Meie keskuse Meta-Share'i sõlme saab sisse logida TAATi abil, selle võimaluse puudumisel saab luua ka eraldi kasutajakonto. Kasutajavormi kaudu taotletud õigus tähendab toimetajaõigusi, mille omamisel saab oma ressursse üles laadida ja olemasolevaid hallata.

GitLab - Keskusel on tarkvaraliste ressursside hoiustamiseks GitLabi koodihoidla. Meie GitLabi saab kasutada oma GitHubis olevate projektide peegeldamiseks, samuti võib projekti teha otse GitLabi - erinevalt GitHubist on siin võimalik hoida ka mitteavalikke projekte. Kasutajaõigusi ongi vaja oma projekti loomisel või selleks, et piiratud juurdepääsuga projekti omanik saaks Teile anda õiguse oma projekti näha. Sarnaselt Meta-Share'iga on võimalus GitLabi sisse logida nii TAATi vahendusel kui eraldi kasutajakonto abil.

Serverimajutus - Serverimajutus on mõeldud keeleressursside veebilahendustele, mida soovitakse Keskuse serverite võimalusi kasutades avalikult kasutatavana hoida. Serverimajutusest ja saadaolevatest võimalustest on lähemalt kirjas veebiteenuste majutuse juures.

EKRK koduleht - Kodulehe kasutajaks saamine tähendab õigust keeleressursid.ee veebilehel artikleid luua ja toimetada. Seda läheb vaja näiteks TÜ arvutilingvistika töörühma lehtede haldamiseks.